Ankel

smerter i ankelen

Trykkbølgebehandling av seneskade og senebetennelse i ankel

Trykkbølgebehandling benyttes mot seneskade og senebetennelse i ankelen. Trykkbølgebehandling er effektivt mot idrettsskader i ankel, senebetennelse og seneskader. Denne behandlingsformen har en rekke positive fysikalske effekter mot slike diagnoser som medfører kortere tilhelingstid og økt reparasjon i de behandlede områdene.

 

Noen av disse diagnosene i ankelen inkluderer:

 

DELVIS AVRIVNING / PARTIELL RUPTUR AV Sener i ANKEL

Trykkbølgebehandling kan benyttes for å gi raskere tilheling og stimulere reparasjon inn mot det skadde senevevet og ligamentvevet. Forskning (se nedenfor) har vist god effekt på behandling av slik problematikk.

Senebetennelse i Ankel (ANKELTENDINITT)

Senene i ankelen kan rammes av betennelse i likhet med andre sener i kroppen. Det medisinske termet for dette er ankeltendinitt – som betyr senebetennelse i ankelen. I ankelen så er det vanlig at slike betennelsereaksjoner i senen skjer ved overbelastning – for eksempel for mye belastning mot hardt underlag eller i idrett.

Nyere forskning har vist at de aller fleste tendinitter ikke er betennelser, men heller seneskader (tendinoser) – og at slik feildiagnostisering kan bety forsinket behandling og tregere tilhelingstid for den rammede pasienten.

Seneskade i Ankel (ANKELTENDINOSE)

En seneskade blir kalt for tendinose. Skader på senene i ankelen kan oppstå ved overtråkk, feiltråkk, idrettskader (f.eks. fotballtakling) og lignende. For å stimulere raskere reparasjon, redusere smerter og bedre funksjon kan man altså benytte trykkbølgebehandling.

 


Les mer om de ulike behandlingsområdende som trykkbølgebehandling kan brukes på ved å klikke her.

Forskning: Effekt av trykkbølgebehandling mot ankelsmerter

Forskning har vist (Hsu et al, 2017) positiv effekt i forhold til trykkbølgebehandling av delvis avrevne sener i form av økt reparasjon og raskere tilheling.

Hvordan utføres behandlingen?

Når man utfører trykkbølgebehandling så har man et trykkbølgeapparat og en probe. Trykkbølgebehandling fungerer ved at konsentrerte høy-energiske trykkbølger rettes inn – via proben – mot smertefulle områder og muskuløst vev rammet av subakutte, subkroniske eller kroniske plager.

 

Denne energien promoterer økt regenerasjon og reparasjon i det behandlede området på flere måter. Det er grunnet denne responsen at selve behandlingen og dagene etter behandling kan oppleves ømme og sensitive i det behandlede området.

 

Hvor mange behandlinger man trenger er avhengig av diagnosen, varighet og andre faktorer – men stort sett vil man ha hatt en god effekt i løpet av 5-8 behandlinger.

Ønsker du en time?

Hvis du ønsker utredning / behandling for din problematikk så ber vi deg om å kontakte oss for en uforpliktende samtale. Du kan også booke time online (døgnåpent).

book online knapp

TIPS: FÅ 50 KR AVSLAG PÅ DIN FØRSTEGANGSKONSULTASJON

Skriv gjerne inn «anbefalt av trykkbolgebehandlingraaholt.no» når du bestiller time online for å få 50 kr avslag på din første konsultasjon ved bruk av online booking.

 

Kilde / forskning:

Healing of Achilles tendon partial tear following focused shockwave: a case report and literature review. J Pain Res. 2017; 10:1201-1206.