Hamstrings (bakside av lår)

glutes

Trykkbølgebehandling av Smerter, Seneskade og Senebetennelse i Hamstrings (Bakside lår)

Hamstrings er muskulaturen på baksiden av låret. Hamstringsmuskulaturen og muskelfestet mot setet kan rammes av muskelsmerter, seneskade og senebetennelse.  Trykkbølgebehandling brukes mot stramme muskler / muskelknuter, seneskade og senebetennelse.

 

Trykkbølgebehandling er effektiv og trygg behandlingsform som kan benyttes mot en rekke diagnoser som kan gi smerter i hamstrings på baksiden av låret. Denne behandlingsmetoden har flere positive fysikalske effekter mot slike diagnoser som medfører kortere tilhelingstid og økt reparasjon i de behandlede områdene.

 

Noen av disse diagnosene i hamstrings inkluderer:

 

Myalgi / Muskeldysfunksjon / Muskelknuter i Hamstrings

Stramme og dysfunksjonelle muskler og muskelfibre kan avgi smertesignaler og ha økt smertesensitivitet ved trykkberøring / palpasjon.

Myofascielt smertesyndrom

Myofascielt smertesyndrom er karakteristisk i presentasjonen ved at det gir smerter, hypertsensitivitet i ansamlinger av muskelfibre, refererte smerter og muskelspasmer i form av muskelknuter.

Trykkbølgebehandling har klinisk dokumentert virkning mot muskelspenninger (Min ji et al, 2012.

Partiell ruptur av sener (Delvis seneavrivning)

Ved en delvis avrivning av hamstrings i det proksimale festet (det nærmest setet) så kan man oppleve smerter i gluteal regionen på samme side som avrivningen.

Forskning har vist at trykkbølgebehandling kan være et effektivt behandlingsverktøy i diagnoser der man ser delvis avrevne sener (Hsu et al, 2017) – og at det medfører kortere tilhelingstid og symptomlindring.

Senebetennelse (TENDINITT)

Setebetennelse i hamstrings kalles for hamstringstendinitt. Tendinitt er ensbetydende med senebetennelse.

Seneskade (TENDINOSE)

Skader kan oppstå i senene i hamstrings også – og kalles for hamstringstendinose.

 

 

 


Les mer om de ulike behandlingsområdende som trykkbølgebehandling kan brukes på ved å klikke her.

Forskning: Effekt av trykkbølgebehandling mot smerter og skader i  hamstrings

Myofascielt smertesyndrom (kronisk stram og vond muskulatur) er et problem som rammer majoriteten av befolkningen – en studie fra 2012 viste betydelig bedring i form av mindre smerter og nedsatt smertesensitivitet i de musklene som ble behandlet med trykkbølgebehandling i løpet av 4 behandlinger.

Forskning har vist (Hsu et al, 2017) positiv effekt i forhold til trykkbølgebehandling av delvis avrevne sener i form av økt reparasjon og raskere tilheling.

Hvordan utføres behandlingen?

Når man utfører trykkbølgebehandling så har man et trykkbølgeapparat og en probe. Trykkbølgebehandling fungerer ved at konsentrerte høy-energiske trykkbølger rettes inn – via proben – mot smertefulle områder og muskuløst vev rammet av subakutte, subkroniske eller kroniske plager.

 

Denne energien promoterer økt regenerasjon og reparasjon i det behandlede området på flere måter. Det er grunnet denne responsen at selve behandlingen og dagene etter behandling kan oppleves ømme og sensitive i det behandlede området.

 

Hvor mange behandlinger man trenger er avhengig av diagnosen, varighet og andre faktorer – men stort sett vil man ha hatt en god effekt i løpet av 5-8 behandlinger.

Ønsker du en time?

Hvis du ønsker utredning / behandling for din problematikk så ber vi deg om å kontakte oss for en uforpliktende samtale. Du kan også booke time online (døgnåpent).

book online knapp

TIPS: FÅ 50 KR AVSLAG PÅ DIN FØRSTEGANGSKONSULTASJON

Skriv gjerne inn «anbefalt av trykkbolgebehandlingraaholt.no» når du bestiller time online for å få 50 kr avslag på din første konsultasjon ved bruk av online booking.

 

Kilde / forskning: 

Extracorporeal Shock Wave Therapy in Myofascial Pain Syndrome of Upper Trapezius Ann Rehabil Med. 2012 Oct; 36(5): 675–680.

Healing of Achilles tendon partial tear following focused shockwave: a case report and literature review. J Pain Res. 2017; 10:1201-1206.