Hofte

trykkbølge mot hoftesmerter

Trykkbølgebehandling av Smerter, Seneskade og Senebetennelse i Hofte

Hoften er et av områdene som reagerer best på trykkbølgebehandling. Seneskader (tendinose), artrose, muskeldysfunksjon og hoftesmerter kan alle ramme hoften.

 

Trykkbølgebehandling brukes mot stramme muskler / muskelknuter, seneskade og senebetennelse – og er en effektiv og trygg behandlingsform som kan benyttes mot en rekke diagnoser som kan gi smerter i hoften. Denne behandlingsmetoden har flere positive fysikalske effekter mot slike diagnoser som medfører kortere tilhelingstid og økt reparasjon i de behandlede områdene.

 

Noen av disse diagnosene i hoften inkluderer:

ARTROSE I Hofteleddet

Personer kan oppleve nedsatt gangfunksjon og smerter ved leddslitasje. Med tanke på at man bruker hoftene hver bidige dag så kan dette fort bli frustrerende og plagsomt. Trykkbølgebehandling kan benyttes mot denne type plager med den hensikten å stimulere økt reparasjonsrespons rundt det affekterte området.

Myalgi / Muskeldysfunksjon / Muskelknuter i Hoften

Stramme og dysfunksjonelle muskler og muskelfibre kan avgi smertesignaler og ha økt smertesensitivitet ved trykkberøring / palpasjon.

Myofascielt smertesyndrom

Myofascielt smertesyndrom er karakteristisk i presentasjonen ved at det gir smerter, hypertsensitivitet i ansamlinger av muskelfibre, refererte smerter og muskelspasmer i form av muskelknuter.

Trykkbølgebehandling har klinisk dokumentert virkning mot muskelspenninger (Min ji et al, 2012)

Partiell ruptur av sener (Delvis seneavrivning)

Ved en delvis avrivning av senene som fester inn mot hoften så kan man oppleve smerter i øvre lår og lyskeregionen på samme side som avrivningen.

Forskning har vist at trykkbølgebehandling kan være et effektivt behandlingsverktøy i diagnoser der man ser delvis avrevne sener (Hsu et al, 2017) – og at det medfører kortere tilhelingstid og symptomlindring.

Senebetennelse (TENDINITT)

De setebetennelsevariantene som oftest rammer hoften kalles for glutealtendinitt og trokantertendinitt. Tendinitt er ensbetydende med senebetennelse.

Seneskade (TENDINOSE)

Skader kan oppstå i senene rundt hoften også – og kalles for tendinose på fagspråket.

 


Les mer om de ulike behandlingsområdende som trykkbølgebehandling kan brukes på ved å klikke her.

Forskning: Effekt av trykkbølgebehandling mot smerter og skader i  hamstrings

Myofascielt smertesyndrom (kronisk stram og vond muskulatur) er et problem som rammer majoriteten av befolkningen – en studie fra 2012 viste betydelig bedring i form av mindre smerter og nedsatt smertesensitivitet i de musklene som ble behandlet med trykkbølgebehandling i løpet av 4 behandlinger.

Forskning har vist (Hsu et al, 2017) positiv effekt i forhold til trykkbølgebehandling av delvis avrevne sener i form av økt reparasjon og raskere tilheling.

Hvordan utføres behandlingen?

Når man utfører trykkbølgebehandling så har man et trykkbølgeapparat og en probe. Trykkbølgebehandling fungerer ved at konsentrerte høy-energiske trykkbølger rettes inn – via proben – mot smertefulle områder og muskuløst vev rammet av subakutte, subkroniske eller kroniske plager.

 

Denne energien promoterer økt regenerasjon og reparasjon i det behandlede området på flere måter. Det er grunnet denne responsen at selve behandlingen og dagene etter behandling kan oppleves ømme og sensitive i det behandlede området.

 

Hvor mange behandlinger man trenger er avhengig av diagnosen, varighet og andre faktorer – men stort sett vil man ha hatt en god effekt i løpet av 5-8 behandlinger.

Ønsker du en time?

Hvis du ønsker utredning / behandling for din problematikk så ber vi deg om å kontakte oss for en uforpliktende samtale. Du kan også booke time online (døgnåpent).

book online knapp

TIPS: FÅ 50 KR AVSLAG PÅ DIN FØRSTEGANGSKONSULTASJON

Skriv gjerne inn «anbefalt av trykkbolgebehandlingraaholt.no» når du bestiller time online for å få 50 kr avslag på din første konsultasjon ved bruk av online booking.

 

Kilde / forskning: 

Extracorporeal Shock Wave Therapy in Myofascial Pain Syndrome of Upper Trapezius Ann Rehabil Med. 2012 Oct; 36(5): 675–680.

Healing of Achilles tendon partial tear following focused shockwave: a case report and literature review. J Pain Res. 2017; 10:1201-1206.